Sombor: „OCR North spirit“ okupio veliki broj takmičara u Bačkom Monoštoru

„OCR North spirit“-trka
SOMBOR/BAČKI MONOŠTOR – U Specijalnom rezervatu prirode „Gornje Podunavlje“ u Bačkom Monoštoru, proteklog vikenda, održane su trke na otvorenom sa preprekama pod nazivom „OCR North spirit”. Učešće na trkama uzelo je 259 takmičara, među kojima se našao i veliki broj Somboraca.

Takmičari su se tokom trčanja susretali sa brojnim preprekama, koje, ukoliko nisu mogli uspešno da pređu, su morali da nadoknade izvršavanjem zadatih vežbi, kako bi mogli da nastave učešće u trci.

U muškoj konkurenciji trke sa preprekama na 11 km najbrži je bio Marko Sinđić iz Beograda, na drugo mesto se plasirao Goran Obradović iz Beograda, dok je trećeplasirani bio Obrad Babić iz Lajkovca.

U ženskoj konkurenciji, prvo mesto podelile su Jovana Pešić iz Požarevca i Adrijana Dozet iz Novog Sada, drugo mesto osvojila je Snežana Lazić iz Vrbasa, a treće Emina Bubulj iz Apatina.

U muškoj konkurenciji trke sa preprekama na 22 km prvo mesto zauzeo je Teodor Kenjereš iz Subotice, drugo mesto Dejan Bator, takođe iz Subotice, a treće mesto Luka Koledar iz Novog Sada, dok se u ženskoj konkurenciji na prvom mestu našla Dragana Vidović iz Novog Sada, vicešampionsko mesto pripalo je Ani Božilović iz Beograda, a treće Jovani Šijan, takođe iz Novog Sada.

Dodeli nagrada prisustvovala je pomoćnica gradonačelnika za oblast ekonomskog razvoja i turizma Jovana Miljević, te uspešnim takmičarima uputila čestitke na uspešno završenim trkama.

Manifestaciju je organizovao Fitnes centar „Urban Box“ iz Sombora, uz podršku lokalne samouprave, Turističke organizacije Grada Sombora, Turističke organizacije Vojvodine, JP „Vojvodinašume“, SRP „Gornje Podunavlje“, Vode „Jazak“ i volontera Crvenog krsta Sombor.

Ovaj vid rekreacije je sve popularniji kako u svetu, tako i u Srbiji, a Grad Sombor je imao priliku da po prvi put bude domaćin manifestaciji ovakvog tipa.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: