Sombor: Novi dnevni boravak u OŠ „Avram Mrazović“

dnevni boravak

SOMBOR – OŠ „Avram Mrazović“ iz Sombora bogatija je za dnevni boravak, prostor namenjen deci u kojem mogu da rade svoje domaće zadatke, da uče, ali i da se zabavljaju i odmore.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 025.rs (@portal025.rs)


Dnevni boravak je danas posetio gradonačelnik Sombora Antonio Ratković sa svojim saradnicima, i izrazio veliko zadovoljstvo izgledom i funkcionalnošću ovog prostora:“ Pre dve nedelje završeni su radovi na uređenju dnevnog boravka u Osnovnoj školi „Avram Mrazović“ u Somboru. Ukupno je Grad Sombor izdvojio četiri miliona dinara za uređenje ovog predivnog prostora. Ono što je bitno je da je kompletno deo prostora saniran, da su urađena nova rasveta, urađene su podne obloge, zidovi su okrečeni, školska biblioteka je premeštena u drugi deo škole, tako da smo dobili jedan predivan prostor gde će đaci provoditi svoje slobodno vreme“, rekao je gradonačelnik.

Kako ističe direktorka OŠ „Avram Mrazović“ Maja Sekulić, ovakav objekat je višestruko značajan za sve učenike, ali i nastavnike:“ Jedan ovakav prostor za školu znači mnogo i više nego mnogo, s obzirom na to da škola ima dve grupe produženog boravka, prostor u kome je produženi boravak radio do sada je bio mnogo manji od ovoga, a ovakav prostor nama znači mesto gde deca u isto vreme imaju gde da ostanu nakon nastave, imaju podršku učitelja koji rade u produženom boravku“.

Nakon prošlogodišnjeg završetka radova u dnevnom boravku u OŠ „Dositej Obradović“, jasna je želja i namera lokalne samouprave da svake godine u bar po jednoj školi bude napravljen jedan ovakav prostor koji je pokazao svoju svrsishodnost i pozitivan efekat.

 

dnevni boravak

Foto:025.rs

Foto:025.rs

Foto:025.rs

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.