Sombor: Novi ciklus besplatne rekreacije za žene u vodi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Rekreacija za žene

Grad Sombor i ove godine, u saradnji sa Sportskim savezom i Sportskim centrom „Soko“, organizuje niz besplatnih sportskih programa za decu, žene i osobe sa invaliditetom.

Jedan od programa koji je nekoliko godina unazad izuzetno popularan među Somborkama je aerobik u vodi, koji se sprovodi na zatvorenom Gradskom bazenu od prve polovine oktobra do aprila meseca naredne godine.

 

View this post on Instagram

 

Објава коју дели 025.rs (@portal025.rs)

– Uglavnom su termini utorkom i četvrtkom od četiri do pet sati. Pozivam sve žene, ko god je slobodan, ko ima malo slobodnog vremena da dođe. Korisno je i za trudnice, žene koje imaju problema sa kičmom, koje žele da smršaju, saznajemo od Lee Vukelić, trenerke akvabika.

Prema rečima Darka Kosanovića, direktora Sportskog centra „Soko“, rekreacija u vodi za žene potpuno je besplatna i od višestrukog je značaja.

– Ono što je potrebno, možda je isto bitno da naglasim, žene treba da ponesu samo kupaći, papuče, peškir i dobru volju, za sve ostalo su zaduženi naši instruktori, koji, kao što vidite, predano rade na ovom programu. Prednosti akvabika ili aerobika u vodi su mnogostruke. Tu, pre svega, možemo govoriti o maksimalnom smanjenju rizika od povreda kostiju tkiva muskulature, posebno za žene starije životne dobi, objašnjava Kosanović.

Sve žene koje žive na teritoriji grada Sombora, kao i svih naseljenih mesta, mogu se priključiti programu aerobika u vodi, bez prethodnog najavljivanja, utorkom i četvrtkom, u terminu od 16 do 17 sati.

Tagovi:

Pročitajte još: