Sombor: Nova oprema za somborsku Opštu bolnicu

UZAparatRadiologija
SOMBOR – Opšta bolnica „Dr Radivoj Simonović“ je na  osnovu Javnog konkursa Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo dobila sredstva za novu opremu.

Tim sredstvima, nabavljene su baterijske oscilatorne testere i pištolj za automatsku biopsiju za potrebe Odeljenja za hirurgiju, a nabavljen je i ultrazvučni aparat visoke klase sa linearnom i konveksnom sondom za potrebe Službe za radiologiju.

Novom opremom, na Odeljenju hirurgije značajno je olakšan rad, te je podignut standard izvođenja operativnog zahvata kod amputacije donjih ekstremiteta. Takođe, omogućena je primena savremene dijagnostičke metode u lečenju karcinoma dojke, pri čemu su uzorci dobijeni ovom metodom dovoljni za dalju analizu receptorskog statusa čijom verifikacijom se određuje dalji personalizovani način lečenja pacijentkinja u slučaju otkrivanja maligne bolesti.

U sklopu Službe za radiologiju nabavkom trećeg aparata omogućen je rad u tri kabineta i time je obezbeđena adekvatna i brza dijagnostika, primena najsavremenijih dijagnostičkih protokola za radiološku oblast, ubrzan proces rada i omogućeno je smanjenje liste čekanja.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: