Sombor: Meštani Bačkog Monoštora dobili ispravnu vodu za piće-pušten u rad pogon za preradu vode

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Otvaranje fabrike vode

Postrojenje za preradu vode u Bačkom Monoštoru, danas je svečano otvoreno. Vrednost ovog projekta je oko 65 miliona dinara, od čega je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo putem konkursa obezbedio 20 miliona dinara, dok je ostatak sredstava finansiran iz budžeta Grada Sombora. Izgradnjom postrojenja za preradu vode za piće, obezbeđena je zdrava pijaća voda za stanovnike ovog naseljenog mesta.

Svečanom otvaranju, prisustvovali su resorni pokrajinski sekretar Čedomir Božić, gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, predsednik Skupštine Grada Zoran Rus, direktor Vodovoda Bezdan Dejan Kubatov, načelnik Odeljenja za komunalne delatnosti, imovinsko-pravne i stambene poslove Igor Latas, predstavnici MZ Bački Monoštor, te predstavnik firme “Stigma”, koja je bila izvođač radova.

Gradonačelnik Sombora zahvalio je sekretaru na poseti i podršci, a potom je najavio dobre vesti za stanovnike ostalih naseljenih mesta, koji takođe imaju problem sa ispravnosti pijaće vode.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 025.rs (@portal025.rs)

“Očekujemo da do kraja godine bude gotova i buster stanica u Staparu, tako da će stanovnici Stapara i Doroslova dobiti pijaću vodu. Pripremamo projekte za naseljeno mesto Telečka, pripremaćemo i za Gakovo, imamo gotov projekat za dovodnik za Stanišić i svakako da su to prioriteti u narednom periodu. Grad Sombor će u svom budžetu sigurno opredeliti sredstva za pitanje vodosnabdevanja i krenućemo u tom pravcu. Svakako da smo svesni i da je potrebna i zamena cevovoda u naseljenim mestima, ali smatramo da je ovo prvi korak kojim treba da se krene i da će u narednim godinama i zamena cevi doći na red”, rekao je Ratković.

Pokrajinski sekretar naglasio je važnost otvaranja ovog postrojenja i rešavanja problema zdrave pijaće vode, te najavio nastavak saradnje sa lokalnom samoupravom: “Naravno nastavljamo dalje zajedničkim ulaganjem između Sekretarijata za poljoprivredu i Grada Sombora da rešavamo problematiku vezano za pijaću vodu i u drugim mestima. Ove godine, Grad Sombor aplicirao je za sredstva vezano takođe za vodosnabdevanje. U pitanju je naseljeno mesto Stapar, izgradnja rezervoara. Sredstva koja su opredeljena od strane Sekretarijata za poljoprivredu iznose 40 miliona dinara, znači više u odnosu na Bački Monoštor. Takođe je i deo sredstava opredelio Grad Sombor i naravno završetak radova očekujemo do kraja godine”.

Dejan Kubatov, direktor Vodovoda Bezdan, takođe je izrazio zadovoljstvo kako realizovanom saradnjom, tako i krajnjim rezultatom projekta.

“Kapacitet fabrike je 14 litara sekundnih, ona snabdeva blizu 3000 stanovnika Bačkoga Monoštora i veoma smo zadovoljni saradnjom sa Gradom, sa Pokrajinom i ono što je najvažnije od svega, nastavljamo ovim putem dalje da svaki stanovnik ima pravo na pijaću vodu”, zaključio je Kubatov.

Tagovi:

Pročitajte još: