Sombor među prvim gradovima u Srbiji dobio svog virtuelnog asistenta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Virtuelni asistent

Grad Sombor našao se među prva dva grada u Srbiji koji je dobio svog virtuelnog asistenta Miu, a koja 24 sata, 7 dana u nedelji, odgovara na upite građana.

Digitalni asistent funkcioniše u našoj Upravi na sajtu Grada Sombora. Kada se otvori zvanična prezentacija, u donjem desnom uglu se otvara čet prozor. Mia će vam se tada javiti i pitaće vas koje je vaše ime. Kada ukucate ime, otvaraju se usluge koje Mia nudi. To su za sada pitanja iz oblasti rada Gradske uprave, dečiji dodatak i lokalne poreske administracije, ali se nadamo da će se te oblasti proširiti u nekoj budućnosti, objašnjava Jelena Velebit, načelnica Gradske uprave.

Кomunikacija je zasad, osim putem gradskog portala, moguća i putem Vibera, a u naredom periodu biće omogućena i razmena informacija putem Facebook Messenger aplikacije.

Najznačajnije za građane je što Mia, pre svega, nudi obaveštenje o tome šta vam je potrebno da biste podneli zahtev, dakle, kompletnu proceduru vam objašnjava, kaže Velebit i dodaje da nam Mia može dati i odgovor na to koji se dokumenti skupljaju po službenoj dužnosti, a koje građani sami skupljaju, čime se značajno štedi vreme, kako građana, tako i zaposlenih u lokalnoj samoupravi.

Virtuelni asistent Mia je inovacija realizovana putem projekta “Unapređenje opštinskih usluga u Srbiji i BiH uvođenjem četbot aplikacije”, koji sprovode GIZ, SAGA, NALED, Privredna Кomora Republike Srpske i Regionalna mreža za povoljno poslovno okruženje u jugoistočnoj Evropi, u okviru programa develoPPP nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj.

Tagovi:

Pročitajte još: