logo transparend vojvodina uzivo

Sombor: Izložbom „Šetnja Glavnim sokakom“ Gradski muzej obeležava Dan grada

Muzej najava dan grada
SOMBOR – Kao i proteklih godina, povodom proslave Dana grada, 17. februara, Gradski muzej Sombor, u Galeriji za privremene tematske postavke u Muzeju Podunavskih Švaba, upriličiće svečano otvaranje izložbe. Izložba pod nazivom „Šetnja Glavnim sokakom“ zajednički je autorski i produkcioni poduhvat Gradskog muzeja Sombor i Istorijskog arhiva.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 025.rs (@portal025.rs)


O tome kako teku pripreme, kao i šta će na izložbi posetioci imati priliku da pogledaju, rekao nam je David Firanj, direktor Gradskog muzeja

„Mi smo u procesu pripreme i uskoro ćemo ući u finalnu realizaciju izložbe „Šetnja Glavnim sokakom“. Ova Izložba povešće posetioce u šetnju Glavnim sokakom, našom Glavnom ulicom, koja je u različitim istorijskim periodima menjala izgled menjala ime, ali je uvek bila žila kucavica našeg grada. Što se tiče ove izložbe ona će biti formirana prvenstveno od građe koja je dobijena jednim studentskim radom u Istorijskom arhivu. Posetioci koji pogledaju ovu izložbu imaće prilike da se upoznaju sa izgledom Glavne ulice iz perioda prvog kaldrmisanja i vremena kada je izgrađen arteski bunar, kao i perioda kada su sađeni čuveni somborski platani, koji su do 2007. godine krasili ovaj sokak“, rekao je Firanj.

Takođe, on se osvrnuo i na još uvek aktuelnu izložbu „Od zločina magije do umetnosti farmacije“.

„Izložba „Od zločina magije do umetnosti farmacije“ koja je otvorena u decembru i kojom smo krunisali naš jubilej 140. godina muzejske delatnosti u Somboru, produžena je do kraja februara, zbog izuzetnog interesovanja koje vlada, prvenstveno, što nas izuzetno raduje, među srednjoškolcima. Do kraja meseca nas očekuju brojni prateći programi koji su vezani za ovu izložbu na koju smo izuzetno ponosni. Izložba podrazumeva više segmenata, hronološki je obrađena i mislim da je i prostoru dala jedan potpuno novi izgled koji privlači naše posetioce. Vidimo da je mladima izuzetno zanimljivo da se fotografišu u sklopu ove postavke, ali i da nauče svašta. Pozivam naše sugrađane da iskoriste produžetak i pogledaju ovu izložbu“, zaključio je direktor Gradskog muzeja, David Firanj.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.