Sombor: Gradsko veće usvojilo Odluku o realizaciji projekta izgradnje cevovoda pijaće vode između Bezdana i Кoluta

Sombor - gradsko veće

SOMBOR – Članovi Gradskog veća grada Sombora danas su na 89. sednici usvojili Odluku o pristupu realizaciji projekta „Izgradnja poveznog cevovoda pijaće vode između naselja Bezdan i Кolut za potrebe vodosnabdevanja naselja Кolut“.

Кako bi stanovnici Кoluta u svojim domovima imali zdravu pijaću vodu, u prethodnom periodu završena je izgradnja stanice za prečišćavanje vode u ovom naseljenom mestu, a završni korak za dobijanje zdrave pijaće vode jeste izgradnja dovodnika koji će vodu dopremati iz Bezdana. Za sufinansiranje realizacije ovog projekta Grad Sombor konkurisaće na konkurs Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Takođe, Veće je prihvatilo i izveštaje o realizovanoj finansijskoj podršci udruženjima iz budžetskih sredstava putem Javnog poziva za finansiranje ili sufinansiranje programa ili projekata udruženja građana koja neguju identitet nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica u 2021. godini, kao i o realizovanoj finansijskoj podršci udruženjima putem Javnog poziva za finansiranje i sufinansiranje projekata i programa za realizaciju Lokalnog akcionog plana Roma u 2021. godini.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: