logo transparend vojvodina uzivo

Sombor: Gradsko veće odobrilo sredstva za sufinansiranje projekta „Svi u vrtić“

gradsko veće-so
SOMBOR – Gradsko veće Grada Sombora održalo je 189. sednicu, na čijem Dnevnom redu se našlo 12 tačaka.

Između ostalog, Gradsko veće je utvrdilo predloge rešenja o davanju saglasnosti na Pravilnik o trećim izmenama i dopunama pravilnika o radu JKP „Prostor“, petim izmenama i dopunama pravilnika o radu JKP „Vodokanal“, drugim izmenama i dopunama pravilnika o radu JKP „Zelenilo“ i drugim izmenama i dopunama pravilnika o radu JKP „Čistoća“ Sombor. Pored toga, utvrđen je i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na program rada Turističke organizacije Grada za 2024. godinu, Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju za, kao i program rada javnih ustanova u oblasti društvenih delatnosti za ovu godinu.

Gradski većnici su usvojili Finansijski plan Odeljenja za poljoprivredu i zaštitu životne sredine za 2024. godinu po Programu „Poljoprivreda i ruralni razvoj“. Prema planu i programu, predviđeni budžet Odeljenja za poljoprivredu i zaštitu životne sredine iznosiće 192,2 miliona dinara u 2024. godini.

Takođe, odobrena su sredstva za sufinansiranje projekta „Svi u vrtić“, koji realizuje Predškolska ustanova „Vera Gucunja“ Sombor, u iznosu od 570.000 dinara za potrebe isplate zarade i putnog troška angažovanog vaspitača u objektu vrtića u Bačkom Monoštoru. Projekat „Svi u vrtić“ je sastavni deo projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ koga sprovodi Ministarstvo prosvete, a realizuje se od 2020. godine. Cilj projekta je unapređenje koordinacije i saradnje učesnika u pružanju holističkih i kvalitetnih predškolskih usluga deci i roditeljima iz najosetljivijih društvenih grupa.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.