logo transparend vojvodina uzivo

Sombor: Gradonačelnik obišao radove na izgradnji dovodnika vode od Miletića ka Stanišiću (FOTO) (VIDEO)

izgradnja dovodnika vode - sombor
SOMBOR – Na teritoriji Grada Sombora kontinuirano se sprovode radovi na značajnim infrastrukturnim projektima, a trenutno je u toku prva faza izgradnje dovodnika vode od Svetozar Miletića ka Stanišiću.

Radove je danas obišao gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković, sa svojim saradnicima, a on je ovom prilikom istakao da Gradska uprava posebnu pažnju posvećuje pitanju rešavanja problema vodosnabdevanja u svim naseljenim mestima.

„Kada govorimo o ovom projektu dovodnika vode od Svetozar Miletića ka Stanišiću, preduslov za početak ovih radova svakako je bila pre svega izgradnja buster stanice u Svetozar Miletiću, koja je izgrađena 2019. godine. Ovaj projekat će se realizovati u dve faze. Sada se realizuje prva faza, u dužini od 5,4 km. Ono što je dobro, da je već urađeno oko 1,4 km i da radovi teku po planu. Nakon završetka ove prve faze, pristupiće se realizaciji druge faze, tako da u 2024. godini očekujemo da i stanovnici Stanišića dobiju pijaću vodu”.

Ratković je naglasio da su ovakva ulaganja od prioritetnog značaja, te istakao i sledeće korake koje će Grad Sombor preduzeti po ovom i drugim važnim pitanjima, a koji će olakšati život meštanima Stanišića.

„Pravo na čistu vodu spada u osnovna ljudska prava i nažalost decenijama se nije ulagalo u vodosnabdevanje. Sve nas očekuje mnogo posla kada se govori o ovoj oblasti. Konkretno ovaj projekat finansira Grad Sombor i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Ono što je bitno još za stanovnike Stanišića je svakako da, pored ovog bitnog projekta, u martu mesecu kada počnu radovi očekujemo i završetak druge faze izgradnje obilaznice, tačnije asfaltiranje same obilaznice. Prošle godine smo završili do nivoa tucanika i očekujemo da u ovoj godini se završi i taj veoma bitan projekat za stanovnike Stanišića”.

Iz budžeta Grada Sombora, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom, za prvu fazu izgradnje dovodnika vode izdvojeno je 80 miliona dinara, a izvođač radova je firma Energy LTD.

izgradnja dovodnika vode-sombor
Foto: 025.rs
izgradnja dovodnika vode-sombor
Foto: 025.rs
izgradnja dovodnika vode-sombor
Foto: 025.rs
izgradnja dovodnika vode-sombor
Foto: 025.rs

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.