Sombor: Devet poljoprivrednika sa teritorije Grada dobitnici priznanja na završenom Sajmu poljoprivrede

novosadski sajam
SOMBOR – U Novom Sadu, od 20. do 26. maja, održan je 90. po redu Međunarodni poljoprivredni sajam.

Kao što tradicija nalaže, organizatori su dodelili priznanja za najbolje proizvođače hrane i pića, a među dobitnicima našlo se čak devet poljoprivrednih proizvođača sa teritorije Grada.

Tri velika priznanja dobila je Zemljoradnička zadruga „Živinostok“, koja je ove godine, po prvi put uzela učešće na Sajmu. Njima su zlatne medalje pripale za speltino mleko integralno brašno T-500, za hladno ceđeno ulje od zlatnog lana i za hladno ceđeno ulje od bundeve. Takođe, zlatne medalje pripale su Poljoprivrednom gazdinstvu „Batalo“ iz Čonoplje i Mlekari „Gulmlek“ iz Stapara.

Veliki šampionski pehar za vrlo visok kvalitet širokog asortimana belih, roze i crvenih vina, pripao je Vinariji „Dragić“ iz Riđice, a iz ovog sela nagrađene su i vinarije „Vrt“ i „Šveljo“. U kategoriji vina, priznanja su dodeljena i somborskoj vinariji „Jokić“, odnosno, bezdanskoj „Sunčanoj gori“.

Deset zlatnih medalja na 90. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu pripalo je Preduzeću „Bojagić“ iz Sombora, koje se bavi proizvodnjom termostabilnih nadeva i drugih proizvoda za pekarstvo i poslastičarstvo.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: