logo transparend vojvodina uzivo

Sombor: Cvetna pijaca na Trgu Svetog Trojstva

cvetna pijaca - dron
SOMBOR – Danas se na Trgu Svetog Trojstva u Somboru održava Cvetna pijaca. Osim cveća, posetioci imaju priliku da pogledaju i kupe proizvode starih zanata, kao i rukotvorine. Organizator ove manifestacije, Dušan Kontić, ističe da je ovo već drugi put ove godine da se organizuje Cvetna pijaca u Somboru i to na zahtev građana. Navodi i da se odazvalo mnoštvo izlagača.

„Ovde imate recimo izlagače od Niša do Horgoša, znači preko Jagodine, Požarevca, Despotovca, Beograda, Novog Sada, Horgoša, to je prisutno tu. Interesantan podatak je što naša sela, iz okoline Sombora su se pojavila u jednom impozantnom broju. Znači da cilj ovoga, pre 14 godina kad sam počeo da pravim prvu manifestaciju, otprilike se to razvija u pravcu da građani sada shvataju da svoje okućnice koriste za neke improvizovane plastenike i bave se uzgajanjem cveća“.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 025.rs (@portal025.rs)


Kontić je istakao i da su cene veoma pristupačne, te da građani imaju mogućnost da za sitne novce nabave izuzetno lepo ukrasno bilje ili proizvode koji su ručni rad.

Marija Računica iz Stanišića, iako penzionerka, gaji izuzetnu ljubav prema cveću i uzgaja ga u svom plasteniku. Uvek se rado odaziva Cvetnoj pijaci.

„Događaj kao događaj je predivan“.

Na Cvetnoj pijaci kao izlagači su se pojavili i učenici Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Vuk Karadžić“, koji su danas našim sugrađanima ponudili svoje ručne radove, ukrasne gipsane pečurke za bašte. Dimitrije Savić ne krije oduševljenje.

„Ovde je super. Prvi put ovde izlažemo. Boga mi, sve se rasprodalo“.

Pijaca će za zainteresovane sugrađane raditi i sutra tokom dana.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.