Sombor: Čelnici Gradske uprave u poseti Centru za pružanje usluga socijalne zaštite

centar za pružanje usluga - so
SOMBOR – U martu mesecu ove godine počeo je sa radom Centar za pružanje usluga socijalne zaštite Grada Sombora. Osnovan je odlukom Skupštine Grada, 21. septembra 2021. godine u cilju uspostavljanja, razvijanja i pružanja usluga socijalne zaštite iz nadležnosti lokalne samouprave.

Danas su Centar posetili čelnici Gradske uprave, gde su se sastali sa Jelenom Stakić, vršiocem dužnosti direktorke ovog Centra. Ovom prilikom obišli su prostorije ustanove, ali i obavili razgovor sa direktorkom, kako bi se uverili da je ustanova na pravi način profunkcionisala. Poseti su prisustvovali zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica, kao i članovi Gradskog veća Sava Dojić i Darko Smiljanić.

Ljiljana Tica ovim povodom navodi sledeće:

– Socijalna zaštita je veoma značajna, veoma organizovana društvena delatnost od javnog interesa, odnosi se na zaštitu svakog pojedinca, pa i šire, i porodice. Grad je to prepoznao i Grad je na svojoj Skupštini Grada osnovao ovaj Centar, sa željom da se unapredi socijalna zaštita i da bude dostupna svim onim kojima treba. Mislim da je to veoma značajno sada, jer je briga o ljudima velika briga i jedna potreba u društvu, jer imamo svakodnevno ljude sa različitim potrebama.

Jelena Stakić, vršilac dužnosti ove ustanove, istakla je da je povod ove posete uvid u prvih nekoliko meseci rada, ali i dogovor o daljoj zajedničkoj saradnji lokalne samouprave i Centra.

– Ono što bih istakla jeste da je Grad obezbedio sve uslove za kvalitetan početak rada, prepoznajući sve naše radne potrebe, ali i potrebe naših korisnika.

Stakić podseća da su sve usluge koje Centar pruža besplatne svim korisnicima sa teritorije Grada Sombora.

– Za sada pružamo tri usluge, to su smeštaj u Sigurnu kuću, odnosno u Prihvatilište za žrtve nasilja u porodici i žrtve trgovine ljudima, socio-edukativne usluge i savetodavno terapijske usluge.

Centar trenutno broji 8 zaposlenih, a u perspektivi, kako se bude širio spektar usluga, doći će i do potrebe za proširenjem stručnog i kvalifikovanog kadra.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 025.rs (@portal025.rs)


Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: