Sombor: Boris Jerković odbranio titulu na „Hexagonu“

„Hexagon“-sombor
SOMBOR – Boris Jerković i Katarina Blažev trijumfovali su u muškoj i ženskoj seniorskoj kategoriji na drugom „Hexagonu“, turniru serije FUN 500.

Učešće su uzeli takmičari iz Srbije, Mađarske, Hrvatske i Rumunije, u osam pojedinačnih i dve kategorije parova. Najuspešniji su bili domaći takmičari sa 22 osvojene medalje, a najuspešniji takmičar bio je Boris Jerković, sa dva osvojena zlata – pojedinačno i u mešovitim parovima sa Alidom Jerković.

U kategoriji seniorki, najbolja je bila Katarina Blažev, koja je u finalnom meču savladala klupsku drugaricu, Selenu Stojačić. Treće mesto su podelile Alida Jerković i Simana Matković.

U kategoriji mešovitih parova Jerkovići su savladali srpsko/mađarsku kombinaciju Blažev/Vincze, dok su treće mesto podelili parovi Stojačić/Kozari i Tot/Antal.

U kategoriji muških parova pobednici su Vince/Tutuc, dok su drugoplasirani Hasz/Antal. Treće mesto podelili su parovi Lukač/Kovač i Igas/Varga.

Somborski kadeti su takođe osvojili medalje. Uroš Lukač i Branislav Banić podelili su treće mesto, dok je mađarski igrač, Zoltan Antal, osvojio zlatnu medalju.

U kategoriji pionira i pionirki najbolja je bila Nika Gorički iz Hrvatske, dok je domaći takmičar, Luka Golub, zauzeo treće mesto.

Najmlađi takmičari su bili dečaci i devojčice do dvanaest godina, a najbolji među njima je bio Mađar Mark Csibolya. Drugo mesto zauzela je Vera Vujko, a treće su podelili Petar i Paula Mladenović, svo troje takmičari somborskog kluba.

U kategoriji veterana preko četrdeset godina trijumfovao je rumunski takmičar Daniel Tutuc, pobedivši u finalu Mađara Andora Igasa, dok je u kategoriji veterana preko pedeset godina pobednik Somborac Željko Banić, koji je savladao Karolj Vincea, trećeplasiran je bio Dejan Rajić, takođe član „Speedera“.

Među najstarijim takmičarima, preko šezdeset godina, medalje su raspodeljene među domaćim takmičarima. Najuspešniji je bio Vladimir Blanuša, drugoplasirani Josip Fratrić, dok su Zoran Purić i Slobodan Jerković podelili treće mesto.

Turnir u krosmintonu održan je na travnatim terenima u prelepom ambijentu Eko-centra u sklopu „Bodrog festa“ u Bačkom Monoštoru, a organizator je bio somborski SBK „Speeder“.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.