logo transparend vojvodina uzivo

Sombor: 6,5 miliona za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova

ugovori-sanacija
SOMBOR – Član Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicija, Đorđe Zorić, danas je, sa Ministarstvom rudarstva i energetike, potpisao Ugovor o sufinansiranju programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova.

Ukupna sredstva za sprovođenje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Sombora iznose 13.000.000,00 dinara, od čega je Ministarstvo obezbedilo 6.500.000,00 dinara, a isto toliko Grad Sombor izdvojio je iz svog budžeta.

Predstavnicima gradova i opština ugovore je svečano uručila ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović.

„Danas smo potpisali ugovore sa 131 lokalnom samoupravom čiji će žitelji uskoro moći da se prijave za bespovratna finansijska sredstva za zamenu stolarije, kotlova, ugradnju izolacije i solarnih panela“, istakla je ministarka Đedović.

Nakon potpisivanja ugovora pristupiće se realizaciji programa, najpre raspisivanjem Javnog poziva za izvođače radova, a kasnije i za građanstvo.
Ovom prilikom, član Gradskog veća zahvalio se Ministarstvu rudarstva i energetike, na čelu sa ministarkom Dubravkom Đedović, na podršci u sprovođenju ovog projekta koji se već treću godinu zaredom uspešno realizuje na teritoriji grada Sombora.

Pročitajte još: 

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.