Solidarnost pećinačkih osnovaca

PEĆINCI – Nakon razornog zemljotresa u Turskoj i Siriji, Crveni krst Pećinci uputio je apel i pozvao građane na solidarnost i da u skladu sa svojim mogućnostima uplaćivanjem sredstava na namenski račun CK Srbije pomognu pružanje pomoći ugroženima u zemljotresu u Turskoj i Siriji.

Tim povodom učenici Osnovne škole “Slobodan Bajić Paja” u Pećincima organizovali su akciju prikupljanja novčanih sredstava, a po rečima Slađane Bujile, pomoćnice direktora pećinačke škole, sami roditelji i đaci pokazali su izuzetnu humanost i spremnost da pomognu.

“Akcija je trajala nekih desetak dana, a prikupljeni novac smo uplatili na namenski račun Crvenog krsta. U svemu nam je dosta pomogla i sekretar pećinačkog CK Gordana Konjević, i zaista mislim da je ovo dobar način da se pomogne ugroženom stanovništvu Turske i Sirije” – rekla je Bujila i dodala da su učenici ove škole do sada u brojnim humanitarnim akcijama pokazali visok nivo empatije i spremnosti da pomognu drugima kojima je pomoć potrebna, na šta su posebno ponosni.

Kako nam je rekla sekretar pećinačkog CK Gordana Konjević ovakve akcije su veoma značajne, jer deca kroz humanitarni rad od malih nogu razvijaju društvenu odgovornost, humanost, zajedništvo, empatiju prema drugima kada je to potrebno, i što je najznačajnije spremnost da to nastave kada odrastu.

Foto: Opština Pećinci

Ona dodaje da će se sredstva koja budu prikupljena na namenskom računu Crvenog krsta Srbije preneti kao sredstva u okviru globalnog Apela za hitnu pomoć Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca (MFCK) – na dva podapela Sirija i Turska.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: