Sofić: U opštinu Bač uloženo preko milijardu dinara od juna 2016. godine

VOJVODINA  – ”Pokrajinska vlada je u Opštinu Bač uložila preko jednu milijardu dinara od juna 2016. godine.

Finansirani su rekonstrukcije puteva i ulica, značajna su ulaganja u poljoprivredu, a potrudili smo se da učestvujemo u zbrinjavanju porodica koje su ostale bez doma u požaru koji je izbio u naselju Ekonomija 1., te smo značajnim sredstvima finansirali izgradnju zgrade za socijalno stanovanje. Sva ulaganja u proteklom periodu usmerena su na povećanje kvaliteta života stanovnika opštine Bač”, rekao je Aleksandar Sofić, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Najviše sredstava uloženo je u investicione projekte, poljoprivredu i regionalni razvoj.

Preko 140 miliona dinara uloženo je u rekonstrukciju lokalnog puta do naselja Plavna, a nešto manje od 90 miliona dinara uloženo je u sanaciju saobraćajnica u naseljenim mestima Bač i Vajska u opštini Bač. Nastavljena je rekonstrukcija Ulice bratstva i jedinstva u Baču što je investicija vredna preko 15 miliona dinara. Dograđen je objekat dečjeg vrtića u Baču što je finansirano iznosom od preko 7 miliona dinara.

Investicije Pokrajinske vlade u poljoprivredu u opštini Bač iznosile su preko 390 miliona dinara. Preko 73 miliona dinara uloženo je u uređenje atarskih puteva i otresišta, preko 47 miliona dinara u izgradnju i rekonstrukciju vodnih objekata u javnoj svojini i objekata kanalizacije, a preko 32 miliona dinara uloženo je u uređenje kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja.

U regionalni razvoj u opštini Bač, Pokrajinska vlada je investirala preko 96 miliona dinara. Preko 34 miliona dinara dodeljeno je za kupovinu opreme privrednih društava povezanih sa realizacijom investicija. Finansiranje javne nabavke radova i stručnog nadzora za izgradnju zgrade za socijalno stanovanje u opštini Bač finansirano je sa 50 miliona dinara.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.