logo transparend vojvodina uzivo

Sofić: Pokrajinska vlada uložila preko 920 miliona dinara u opštinu Kanjiža od juna 2016. godine

KANJIŽA – Najviše sredstava Pokrajinska vlada u opštini Kanjiža uložila je u investicione projekte, poljoprivredu, obrazovanje i kulturu.

U Kanjižu je Pokrajinska vlada uložila preko 920 miliona dinara u prioritetne oblasti razvoja kako bi omogućila bolji životni standard svim stanovnicima opštine“, rekao je Aleksandar Sofić, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Investicioni projekti finansirani su sa preko 350 miliona dinara. U izgradnju kanalizacije i sanaciju vodovoda u Horgošu uloženo je nešto manje od 160 miliona dinara.
Parterno uređenje grada finansirano je sa preko 57 miliona dinara, infrastrukturno opremanje zone čiste industrije u Horgošu iznosilo je preko 35 miliona dinara, dok je u ulaganje u izgradnju asfaltnih kolovoza na teritoriji opštine Kanjiža investirano preko 24 miliona dinara.

Kanjiža, izvor: Moja Srbija

Pokrajinska vlada je u poljoprivredu u opštini Kanjiža uložila preko 200 miliona dinara. Uloženo je skoro 40 miliona dinara u opremu za poboljšanje vodnog, vazdušnog i toplotnog režima biljaka, a preko 27 miliona dinara investirano je u izgradnju i rekonstrukciju vodenih objekata i objekata kanalizacije. Sa preko 18 miliona dinara finansirana je podrška mladima u ruralnim područjima.

Oblast obrazovanja finansirana je sa preko 160 miliona dinara, od čega je preko 50 miliona dinara uloženo u rekonstrukciju i sanaciju objekata i ustanova osnovnog i srednjeg obrazovanja.
U kulturu u opštini Kanjiža uloženo je preko 58 miliona dinara, pri čemu je preko 51 milion dinara opredeljen za rekonstrukciju Domova kulture u Velebitu i Adorjanu.
Pokrajinska vlada kontinuirano ulaže u svih 45 ospština i gradova na teritoriji AP Vojvodine sa ciljem da obezbedi ravnomeran regionalni rast i razvoj svih jedinica lokalne samouprave.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.