Sofić: Nastavljamo sa kontinuiranim ulaganjem u lokalne samouprave

BLOG – Putem bloga „Regionalno i lokalno po meri građana“ redovno Vas obaveštavam o aktivnostima koje sprovodi Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu. 

Ovom prilikom želeo bih da vas obavestim da  sam sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem obišao grad Kikindu, gde je otvorena najsavremenija gradska pijaca u koju je investirano gotovo 335 miliona dinara, rekonstruisan je objekat Zavoda za javno zdravlje, a u toku su i radovi na obnovi Kikindske bolnice. Ovo su značajni pokazatelji napretka kada je u pitanju delovanje na lokalu i jačanje kapaciteta lokalnih samouprava što se direktno odražava na kvalitet života gradjana.

Tokom posete smo postigli dogovor da zajednički, sa lokalnom samoupravom, nastavimo sa daljim ulaganjem u industrijsku zonu kao i da u naredne dve godine realizujemo projekat rekonstrukcije vodovodne mreže.

Zajednički, sa Vladom Republike Srbije i lokalnom samoupravom, obezbedili smo izgradnju industrijske zone čime smo privukli investitore. O tome koliko su važna ulaganja u  industrijske zone lokalnih samuprava govori i činjenica da je danas u Kikindi znatno drugacija situacija kada je reč o broju nezaposlenih. Naime, prema  evidenciji Nacionalne službe  za zapošljavanje 2012. godine bilo je 11.000 nezaposlenih lica, a danas ih je nešto više od 3000.

To nam svakako pokazuje jasan smer delovanja, te nas već u narednih nekoliko meseci očekuje početak izgradnje brze saobraćajnice od Sombora do Kikinde što će dati dodatni impuls za privredni i ekonomski razvoj u ovom delu Banata, ali istovremeno doprinosi jačanju lokalnog budzeta što otvara mogućnosti za nova ulaganja, pre svega u komunalnu i putnu infrastrukturu.

Takođe, ove nedelje doneli smo i rešenje da putem sredstava iz tekuće budzetske rezerve opredelimo 42 miliona dinara u opštinu Titel za potrebe finansiranja uredjenja trga u Šajkašu.
Ponosan sam na činjenicu da resorni sekretarijat kojim rukovodim i pored velikih promena koje se odvijaju u protekle dve godine uspešno prati jedan od osnovinih zacrtanih ciljeva a to je ubrzan ekonomski razvoj na svim nivoima. Preduslov za to, svakako jeste jačanje kapaciteta lokaknih samouprava koje su osnovni stub društveno-ekonomskog razvoja.
Ovim sredstvima gradjanima Šajkasa obezbedićemo bolje uredjen trg i okolinu u kojoj borave a Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, medjuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu nastaviće da kontinuirano ulaže u lokalne samouprave vodeći se principom ravnomernog regionalnog razvoja i sistematičnim mapiranjem potreba gradjana.

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: