Sofić: Dodatnih 4,9 miliona dinara za sistem za OŠ „Jovan Grčić Milenko” u Beočinu

BEOČIN – Pokrajinska vlada – putem Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu – opredelila je dodatni iznos od 4,9 miliona dinara za automatsku dojavu požara i mašinske instalacije u Osnovnoj školi „Jovan Grčić Milenko” u Beočinu.

Početkom avgusta 2023. godine, u Pokrajinskom sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, potpisan je ugovor kojim je Pokrajinska vlada obezbedila 76,9 miliona dinara za sanaciju krova centralnog objekta Osnovne škole „Jovan Grčić Milenko” u Beočinu.

Navedena sredstva biće utrošena na preko potrebnu sanaciju krova najveće beočinske škole, a biće izvedeni i drugi radovi na rekonstrukciji objekta, kako bi se obezbedili bolji i bezbedniji uslovi za boravak učenika i nastavnog kadra u samoj školi.

Osnovnu školu „Jovan Grčić Milenko” u Beočinu pohađa oko devet stotina učenika, a objekat je sa svojom površinom od 7 100 kvadratnih metara jedan od najvećih u Vojvodini. Škola je pretrpela i posledice snažnog nevremena koje je tokom jula zadesilo područje Srema, a vidna su i oštećenja nakon ovogodišnjih obilnih padavina koje su takođe pričinile materijalnu štetu.

Navedenim ulaganjem, Pokrajinska vlada nastavlja s podizanjem kvaliteta i uslova za održavanje nastave za učenike u osnovnoškolskom obrazovanju u pokrajini. Rok za završetak radova na rekonstrukciji objekta je do kraja avgusta 2024. godine.

Ova vest je deo projekta “Jedno mesto za sve vesti” koji je sufinansirao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.