Sočne i neodoljive. Ćuftice u špagetama možete praviti svaki dan

Nije da su baš klasične, zato će vam se i dopasti.

Ćufte špageti

Sastojci:

500 g špageta

500 g mlevenog mesa

2 kašike svežeg peršuna

60 g kobasice

60 g parmezana

3 kašike paradajz-pirea

1 jaje

15 g maslaca

1 crni luk

2 kašičice suvog bosiljka

1 kašičica origana

440 g pelata

125 ml juneće supe

125 ml belog vina

1 kašičica šećera u prahu

Priprema:

Pomešajte mleveno meso, usitnjen peršun, kobasicu isečenu na kolutove, parmezan i kašiku paradajz-pirea
s umućenim jajetom. Masu oblikujte u loptice, pa ih propržite u tiganju. Istopite maslac u velikom tiganju,
dodajte iseckan crni luk, bosiljak i origano, pa kratko propržite. Umešajte pelat, preostalu količinu paradajz-pirea, juneću supu, vino i šećer, prokuvajte i u to dodajte ćufte. Uz povremeno mešanje, krčkajte oko
pola sata dok se ne zgusne. Skuvajte špagete u ključaloj slanoj vodi, procedite ih i preko njih sipajte ćufte.

 

 

 

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.