Nije da su baš klasične, zato će vam se i dopasti.
Ćufte špageti
Sastojci:
500 g špageta
500 g mlevenog mesa
2 kašike svežeg peršuna
60 g kobasice
60 g parmezana
3 kašike paradajz-pirea
1 jaje
15 g maslaca
1 crni luk
2 kašičice suvog bosiljka
1 kašičica origana
440 g pelata
125 ml juneće supe
125 ml belog vina
1 kašičica šećera u prahu
Priprema:
Pomešajte mleveno meso, usitnjen peršun, kobasicu isečenu na kolutove, parmezan i kašiku paradajz-pirea
s umućenim jajetom. Masu oblikujte u loptice, pa ih propržite u tiganju. Istopite maslac u velikom tiganju,
dodajte iseckan crni luk, bosiljak i origano, pa kratko propržite. Umešajte pelat, preostalu količinu paradajz-pirea, juneću supu, vino i šećer, prokuvajte i u to dodajte ćufte. Uz povremeno mešanje, krčkajte oko
pola sata dok se ne zgusne. Skuvajte špagete u ključaloj slanoj vodi, procedite ih i preko njih sipajte ćufte.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.