Snajperu 17. februara počinje suđenje za otmicu i zlostavljanje bivše devojke

NOVI SAD – U Višem sudu u Novom Sadu danas je za 17. februar zakazan početak suđenja Slobodanu Milutinoviću zvanom Snajper, osumnjičenom za više krivičnih dela povodom otmice i zlostavljanja bivše devojke.

Danas je održano pripremno ročište pred početak suđenja i zakazan je glavni pretres, potvrđeno je Tanjugu u tom sudu.

Milutinović se nalazi u pritvoru od septembra 2021. godine, a pritvor mu je produzen i može da traje do 17. februara.

Optužnicom Milutinoviću se na teret stavljaju krivična dela otmica, protivpravno lišenje slobode, zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti.

Krivičnim zakonikom Srbije za otmicu je zaprećena kazna od dve do 10 godina zatvora, za protivpravno lišenje slobode do tri godine zatvora, za zlostavljanje i mučenje do godinu dana zatvora, a za ugrožavanje sigurnosti novčana kazna ili zatvor do jedne godine.

Sumnja se da je on 19. septembra 2021. godine Novosađanku U.J, sa kojom je ranije bio u emotivnoj vezi, oteo pa u jednom stanu maltretirao i tukao. Sumnja se da ju je i ranije zlostavljao.

U.J. ima status posebno osetljivog svedoka u ovom postupku.

Milutinović je bio i ranije hapšen zbog drugih krivičnih dela.

Njemu i njegovoj zakonitoj supruzi Tamari je počelo suđenje zbog pištolja koji je pronađen prilikom pretresa njihovog stana 5. septembra 2021. godine.

Supružnici se u tom postupku terete za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.