Smeštaj za 796 posetilaca Egzita u studentskim domovima u Novom Sadu

NOVI SAD – Od 6. do 11. jula u 398 soba u pet studentskih domova u Novom Sadu biće smešteno 796 posetilaca Egzita. U domovima „Car Lazar“, „Nikola Tesla“ i „Veljko Vlahović“ boraviće po 106 posetilaca. Dom „Živojin Ćulum“ primiće 150, a dom „Slobodan Bajić“ 340 gostiju Egzita i Novog Sada.

U domovima trenutno, zbog ispitnih obaveza, boravi 1.270 studenata. Očekuje se da krajem jula i početkom avgusta broj studenata koji borave u domovima bude manji i tada je planirano da se u većem broju domova i studentskoj menzi izvedu radovi na unapređenju uslova smeštaja. Boravak tokom letnjeg raspusta prijavilo je 200 studenata.

– Period letnjeg raspusta iskoristićemo za radove na uređenju studentskih domova i restorana za studentsku ishranu. Plan je da uz podršku Pokrajinske vlade investiramo u radove u sedam studentskih domova i Velikoj menzi. Planirani su obimni radovi u domovima „Slobodan Bajić“, „Feješ Klara“, „Veljko Vlahović“, „Živojin Ćulum“, „Nikola Tesla“, „Car Lazar“ i u domu „dr Zoran Đinđić“ u Somboru, koji će biti potpuno rekonstruisan ove godine. U pitanju je prva velika rekonstrukcija doma od njegove izgradnje 2008. godine – kaže Zoran Martinović direktor Studentskog centra Novi Sad.

Martinović podseća da je 23. juna raspisan novi konkurs za smeštaj brucoša i studenata starijih godina u domovima Studentskog centra Novi Sad u Novom Sadu, Zrenjaninu i Somboru. Brucoši će moći da konkurišu od 1. do 15. septembra, a studenti svih ostalih godina od 15. septembra do 31. oktobra.

Studentima su na raspolaganju 3.004 mesta. U osam domova u Novom Sadu 2.653, 208 u Zrenjaninu i 143 mesta u Somboru. Do 10 % od raspisanog broja, namenski je opredeljeno za smeštaj studenata iz osetljivih društvenih grupa.

Svi detalji o uslovima konkursa, do kada traje, i koja dokumentacija je potrebna za prijavu objavljeni su na Instagram nalogu i sajtu Studentskog centra Novi Sad:  http://www.scns.rs/sektori/sektor-smestaja/smestaj-studenata/sluzba-smestaja/konkurs/.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: