logo transparend vojvodina uzivo

Slobodan Čavić primljen u Kuću slavnih IAAP-a

PEĆINCI – Međunarodno udruženje umetničkih fotografa (IAAP) proglasilo je fotografa iz Šimanovaca Slobodana Čavića za najboljeg na svetu za 2022. godinu u dve kategorije – Izuzetnost i Maestro, a dve fotografije ovog autora, „Teret života“ i „Molitva za dušu“, proglašene su za remek-dela.

Čavić je ovo značajno priznanje osvojio u konkurenciji 7344 učesnika iz 107 zemalja na takmičenjima priznatim od strane IAAP-a tokom 2022.godine. Prošle godine Čavić je nastupio na 200 domaćih i međunarodnih izložbi, na kojima je osvojio preko 200 medalja i preko 300 pohvala.

Čestitke našem fotografu je uputio i direktor IAAP-a Vladimir Jovanovski.

„Gospodin Čavić je nedavno primljen u Kuću slavnih IAAP-a, zauzevši prvo mesto u kategorijama Izuzetnost (Excellence) i Maestro. Pored toga, fotografije gospodina Čavića „Teret života“ i „Molitva za dušu“ prepoznate su kao neke od 25 najboljih slika za 2022. godinu u kategoriji remek-delo (Masterpiece). IAAP je ponosan što ima gospodina Čavića kao člana i kontinuirano je inspirisan njegovom posvećenošću i strašću za fotografiju. Pozdravljamo njegov težak rad i izvanredne doprinose u ovoj oblasti i sa nestrpljenjem očekujemo da vidimo više od njegovog izvanrednog rada u budućnosti“ – istakao je Jovanovski u pisanoj izjavi.

Slobodan Čavić kaže da je velika čast biti priznat od strane jedne od najvećih svetskih organizacija umetničkih fotografa.

„Moj rad je posledica velike ljubavi prema fotografiji i prema sredini u kojoj živim i koju sam težio da ovekovečim na svojim fotografijama. U trenutku kada stvaram ne razmišljam o nagradama, ali ovako značajne nagrade su svakako velika čast i veliki podsticaj za moj dalji rad. Tokom karijere imao sam podršku mnogih, od kolega iz Foto saveza Srbije, pećinačke lokalne samouprave i Mesne zajednice Šimanovci, do najobičnijih, a opet tako jedinstvenih ljudi, koje sam fotografisao“ – kaže Čavić i dodaje da priznanje koje je dobio na naki način pripada i svima njima.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.