Slavna Florens uskoro na Profesionalnoj sceni na rumunskom jeziku NP Sterija

VRŠAC – Profesionalna scena na rumunskom jeziku Narodnog pozorišta „Sterija“ u procesu je realizacije nove predstave čiju ćemo premijeru videti 04. februara 2023.

“Slavna Flores”, po tekstu savremenog britanskog dramskog pisca Pitera Kviltera, istinita je priča o Florens Foster Dženkins, koju će u postavci reditelja Stefana Sablića tumačiti vršačka glumica Monika Boldovina Bugle. Slavna Florens, poznata i kao najgora pevačica na svetu, četrdesetih godina u Njujorku bila je omiljena muzička atrakcija. Paradoksalno, ona se proslavila operskom karijerom, iako nije umela da peva.

Komad prati njen život u vreme kada njena karijera dostiže vrhunac – nastupom u Karnegi holu! Publika je bila oduševljena njenim „fantastičnim glasovnim mogućnostima“ koje je na svakoj izvedbi pratila burnim salvama smeha, koje je Florens tumačila isključivo kao „profesionalnu ljubomoru“. Za koncert ove sopranistkinje bez trunke sluha uvek se tražila karta više, a njena ogromna ljubav prema muzici i ekscentrični entuzijazam bili su toliko zarazni da su bili jači od nedostatka talenta.

Ovaj brodvejski šou i veliki pozorišni hit, prvi put je izveden u Londonu, na Vest Endu 2005. godine, kada je bio nominovan za prestižnu nagradu „Lorens Olivije” kao najbolja nova komedija. Ovaj komad videlo preko milion gledalaca u pozoroštima širom sveta, uključujući Kejptaun, Rim, Prag, Varšavu, Amsterdam, Rio de Ženeiro, Toronto, Čikago, Madrid, Sidnej, Njujork, Beograd, a uskoro i Vršac.

SLAVNA

Piter Kvilter
Adaptacija: Stefan Sablić
Prevod: Simeon Lazareanuv Režija: Stefan Sablić
Scenografija i kostim: Sofija Lučić
Muzički aranžman: Stefan Sablić

Igraju:
Monika Boldovina Bugle – Florens Foster Dženkins
Darie Doklean – Kozme Mek Mun
Otilia Peskariu – Doroti
Korina Troća – Gospođa Verinder Gadž
Tamara Tamči Toskić – Marija

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: