Idelane su za doručak, a možete ih servirati sa džemom ili medom.
Sastojci:
7 kriški hleba
120 ml mleka
2 jajeta
2 kašike kašike šećera
1 kesica vanilin šećera
1 kašika ekstrakta od vanile
na vrh noža cimeta
ulje za prženje
Priprema:
Umutite jaja, mleko šećer, vanilin šećer, cimet. Umočite hleb u ovu smemu i pržite na zagrejanom ulju.
Servirajte uz džem, med ili krem.
Pročitajte još:
Recept za čuvene vlaške plašinte
Nema dileme da se u svakom delu Srbije dobro jede i da je svaki kraj specifičan po nekom svom specijalitetu. Ono šta je za Zapadnu Srbiju pečenje, za jug mućkalica, a za sever štrudle, tako su za istok specifične vlaške plašinte čiji se recept prenosi sa kolena na koleno, a domaćice se trude da sačuvaju […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.