Ovo jelo slavna glumica priprema kad joj je suprug van grada, a jelo se savršeno uklapa sa čašom dobrog belog vina. Ako se testenini doda malo limuna, belog luka, sira, ulja i maslaca, šta može da pođe po zlu? Uostalom, pogledajte recept za testeninu “à la” Kameron Dijaz.
Potrebno je:
1 pakovanje testenine po želji
1 glavica belog luka
1 šoljica parmezana
4 kašike maslaca
3-5 limuna, isceđeni sok
1-2 kašike maslinovog ulja
so
Priprema:
Prokuvajte slanu vodu i dodajte testeninu. Kuvajte dok ne bude al dente, pa uzmite 1 šoljicu vode od kuvanja za kasnije i ocedite testeninu.
Iscedite limun, oljuštite i naseckajte beli luk. Zagrejte maslinovo ulje na umerenoj vatri u loncu. Smanjite vatru, pa dodajte beli luk i maslac.
Dodajte so i sok od limuna. Oceđenu testeninu premestite u lonac, dodajte polako sir i vodu od kuvanja testenine kako bi nastao sos. Nastavite da mešate sir, maslac, so i limun po svom ukusu.
Pročitajte još:
Savršena pasta salata
Hladne pasta salate idealni su obroci za pripremu unapred, a profesionalci kažu da ovo naizgled jednostavno jelo može biti pravi gurmanski užitak ako izaberemo odgovarajući sos, povrće i začine. Izbor testenine Kada kuvate testeninu, posolite vodu ne štedeći so. Izaberite odgovarajući oblik, za salate izbegavajte špagete i taljatele, birajte kraće oblike, poput pene i spiralnih […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.