Slani čizkejk osvojiće vaše ukućane, a sve komšinice juriće vas za recept

Čizkejk je lagani desert koji je postao omiljena poslastica ljubitelja slatkiša širom sveta. Postoji u raznim varijantama i kombinacijama ukusa, od voćnih do čokoladnih… A da li ste ikada probali slani čizkejk?

Može se poslužiti kao samostalan obrok ili kao predjelo kojim ćete sigurno oduševiti sve goste.

Pravi se očas posla i predstavlja idealan obrok za dane kada želite nešto kremasto, slasno i lagano.

Sastojci:

300 g slanih krekera
180 g putera
450 g punomasnog krem sira
4 kašike pavlake za kuvanje
2 jajeta
150 g rendanog kačkavalja
1 čen belog luka
1 kašika seckanog vlašca
200 g čeri paradajza
1 kašika masinovog ulja
so, biber
svež bosiljak

Priprema:

1. Rernu ukljućite na 170 stepeni da se zagreje.

2. U blenderu sameljite krekere, pa im dodajte istopljeni puter i sve dobro sjedinite da dobijete kompaktnu masu.

3. U kalup za kolače formirajte koricu i lepo je poravnajte. U dublju posudu ubacite krem sir, pavlaku za kuvanje i cela jaja, pa mutite mikserom dok ne dobijete glatku smesu. Ukoliko ima potrebe, dodajte so i ubacite sitno naseckani vlašac i beli luk. Rasporedite fil preko kore, poređajte rendani kačkavalj i stavite da se peče oko pola sata.

4. Pred kraj pečenja odozgo poređajte čeri paradajz isečen na polovine, pospite svežim bosiljkom i prelijte maslinovim uljem, pa vratite u rernu na još desetak minuta.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.