logo transparend vojvodina uzivo

,

Održana 19. sednica Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine

sednica Skupštine Vojvodine
VOJVODINA – Sednica Skupštine APVNovi Sad, 22. novembar – Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine, na svojoj 19. sednici, dvotrećinskom većinom od ukupnog broja poslanika, donela je Odluku o izboru Pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana.

Za Pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana, izabrana je doc. dr Dragana Đorić, doktor pravnih nauka iz Novog Sada. Nakon izbora, doc. dr Dragana Đorić položila je zakletvu u Skupštini AP Vojvodine.

Predsednik i potpredsednici Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine čestitali su novoizabranom Pokrajinskom zaštitniku građana – ombudsmanu doc. dr Dragani Đorić na izboru i poželeli joj uspešan rad.

sednica Skupštine Vojvodine
Foto: Skupština Vojvodine

Skupština je na današnjoj sednici usvojila Izveštaj o izvršenju Pokrajinske skupštinske odluke o budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine za 2022. godinu u periodu januar – septembar 2022. godine.

Ukupno ostvareni prihodi, primanja i preneta neutrošena sredstva iz ranijih godina, u periodu januar-septembar 2022. godine, iznose 77.585.736.936,70 dinara, odnosno 81,51% od ukupno planiranih 95.182.183.017,59 dinara na godišnjem nivou. Rashodi i izdaci u periodu januar – septembar 2022. godine, izvršeni su u iznosu od 60.704.145.619,36 dinara, odnosno 63,78% u odnosu na plan.

U nastavku sednice donete su: Pokrajinska skupštinska odluka o donošenju Prostornog plana područja posebne namene za podsistem za navodnjavanje „Telečka“ sa elementima za direktno sprovođenje, Pokrajinska skupštinska odluka o zaštiti Parka prirode „Jegrička“ i Pokrajinska skupštinska odluka o izradi izmena i dopuna Prostornog plana područja posebne namene sistema za vodosnabdevanje „Istočni Srem“.

Na današnjoj sednici su razmotreni i usvojeni: Izveštaj o poslovanju Garancijskog fonda Autonomne pokrajine Vojvodine za period 01. januar – 31. decembar 2021. godine i Izveštaj o poslovanju Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta za 2021. godinu. Doneta je i Odluka o izmenama i dopunama Odluke o izboru predsednika i članova odbora Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.