logo transparend vojvodina uzivo

Skupština grada Zrenjanina: Izmene u broju članova Gradske izborne komisije, razrešenje zamenice sekretara Skupštine grada

ZRENJANIN – Skupština grada Zrenjanina zasedala je danas po 37. put, a s obzirom na najave o održavanju lokalnih izbora 2. juna, na dnevni red je, po hitnom postupku, stavljena tačka koja se tiče izmena u sastavu Gradske izborne komisije.

Dnevni red sadržao je još samo jednu tačku – predlog Rešenja o razrešenju zamenika sekretara Skupštine grada Zrenjanina.

Predlogom Odluke o izmenama Odluke o razrešenju i imenovanju predsednika, članova, sekretara i njihovih zamenika Gradske izborne komisije grada Zrenjanina u stalnom sastavu došlo je do razrešenja i novih imenovanja sedam članova GIK, a ukupan broj članova i njihovih zamenika je smanjen sa 10 na 8, zbog smanjenog broja birača na teritoriji Grada Zrenjanina upisanih u Jedinstveni birački spisak. Takođe, GIK ima i predsednika i njegovog zamenika, na tim su funkcijama, današnjom odlukom, diplomirani pravnici Jovan Stankov i Persida Živanov.

Komentarišući današnje zasedanje, zamenik gradonačelnika Saša Santovac rekao je da se ovom odlukom stvaraju uslovi da, nakon raspisivanja izbora, Gradska izborna komisija može da pristupi izbornim radnjama, svemu onom što prati sprovođenje izbora za odbornike Skupštine grada Zrenjanina. Takođe se zahvalio odbornicima što su se odazvali pozivu za sednicu i obezbedili kvorum neophodan za odlučivanje.

“S obzirom da je broj glasača na teritoriji grada pao ispod 100 hiljada, to znači da imamo pravo na osam članova i osam zamenika članova izborne komisije, u odnosu na dosadašnjih po deset članova i zamenika. To je nešto što smo danas uneli u našu odluku, a shodno važećem zakonu o izboru odbornika u jedinicima lokalne samouprave”, objasnio je Santovac.

Skupština je većinom glasova usvojila predlog Rešenja o razrešenju zamenika sekretara Skupštine grada Zrenjanina. Podnošenjem ostavke, a na sopstveni zahtev, zbog prelaska na drugo radno mesto, funkcije je razrešena Sanja Bursać.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.