logo transparend vojvodina uzivo

Skupština Grada Vršca imenovala Ivanu Ranimirov za direktorku Gradskog muzeja

VRŠAC – Skupština Grada Vršca, posle sprovedenog Javnog konkursa, imenovala je profesora istorije i kustosa-istoričara Ivanu Ranimirov za direktorku Gradskog muzeja u Vršcu.

Pored rada u Gradskom muzeju Vršca, u kojem je od 2020. do 2022. bila vd direktora, te autor mnogobrojnih zapaženih izložbi, radila je i kao profesor istorije u više škola, između ostalog i u Karlovačkoj gimnaziji. Takođe, bila je i vd direktora Narodnog pozorišta „Sterija“ u Vršcu.

Organizator je mnogobrojnih radionica, tribina, javnih časova i predavanja, kao i član organizacionog Odbora svečane Akademije posvećene stogodišnjici oslobođenja našeg grada u Velikom ratu.

U proteklih nekoliko godina, zahvaljujući odličnim organizacionim sposobnostima, ostvarila je aktivnu komunikaciju sa brojnim ustanovama kulture i medijima, vredno radeći na prezentovanju istorije našeg Vršca.

“ Programska deltanost treba da bude takva da Gradski muzej Vršac nastavi da bude ono što je oduvek i bio – najdragocenija institucija kulture u Banatu, koja će se baštinom baviti na savremen način, uz primenu najnovijih tehnologija, ne zanemarujući koren muzeološke struke, sakupljanje, istraživanje, zaštitu i prezentaciju kulturne baštine. Nastavljamo i sa praksom edukacije dece i mladih, kako bi im pomogli da tazviju svest i znanje o lokalnoj istoriji, zajedničkom nasleđu i običajima“, rekla je Ranimirov za naš portal.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.