logo transparend vojvodina uzivo

Škola Moša Pijade u Gudurici proslavila svoj dan

VRŠAC – Osnovna škola Moša Pijade u Gudurici, povodom obeležavanja svog dana, 23. i 24. maja organizovala je brojne aktivnosti posvećene najvažnijem godišnjem školskom događaju.

Prvog dana, u prepunoj sali Doma kulture u Gudurici, održana je tradicionalna svečana akademija, u organizaciji nastavnika i učenika škole. U prezentovanju atraktivnih pevačkih, recitatorskih, spisateljskih i igračkih umeća i veština, učestvovalo je preko 70 dece i učenika svih uzrasta, uz mentorski rad i pomoć devet nastavnika.

Kao i svake godine, na kraju svečane akademije, kao specijalni gosti nastupili su igrači prvog ansambla KUD „Vinogradi“ iz Gudurice, na čelu sa koreografom i prvim rukovodiocem Zoranom Dimkovićem, sa „Igrama iz Bosilegradskog Krajišta“. Publika je uživala u brojnim prikazanim tačkama i svaku je propratila sa dugotrajnim aplauzima.

Brojna publika aplauzima je podržala i učenike koji su tokom školske 2023/24 godine ostvarili najznačajnije rezultate na takmičenjima i konkursima i na najlepši mogući način promovisali sebe, školu i sredinu u kojoj žive. Devet učenika, od drugog do osmog razreda je nagrađeno. Ostvarili su 14 odličnih rezultata na različitim nivoima takmičenja, iz oblasti sporta, istorije i književnosti.

Škola se pohvalila i važnim projektom, izgradnjom fiskulturne sale, čije opremanje će se realizovati do kraja maja, uz svesrdnu finansijsku i svaku drugu podršku Grada Vršca, na čelu sa gradonačelnicom Draganom Mitrović i uz angažovanje Miroslava Lepira, člana Gradskog veća za obrazovanje, te Željka Mrdalja, odbornika i rukovodioca u JKP “Drugi oktobar“ iz Vršca.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.