logo transparend vojvodina uzivo

,

Sjajan nastup karatista iz Plandišta na Dunav kupu i Kupu Srbije

PLANDIŠTE – Takmičari karate kluba „AGROBANAT“ Plandište, prethodnog vikenda ostvarili su odlične rezultate na takmičenju u Beočinu, gde je održan Kup Srbije za kadete, juniore i seniore i na međunarodnom turniru Trofej Srbije – Dunav Kup za poletarce, pionire i nade i tom prilikom zabeležili odličan rezultat osvajanjem 9 medalja.

Kup Srbije koji je održan u subotu u Beočinu je okupio najbolje takmičare koji su se kroz regionalne kupove plasirali za ovo takmičenje. Za svakog učesnika ovo takmičenje predstavlja važan korak za napredak, zato što se rezultat na ovom takmičenju boduje i svaka osvojena medalja povlači za sobom veliki broj bodova. U izuzetno jakoj juniorskoj konkurenciji Tamara Majkić je ostvarila odličan rezultat osvajanjem trećeg mesta i bronzane medalje.

U konkurenciji kadeta – A klasa, najsjajnije odličje i zlatnu medalju osvojio je Piner Aron. Tamara i Aron su svojim nastupima ispunili su sve postavljene zadatke i ciljeve, tako da su medalje bile kruna jednog izuzetnog zalaganja i rada. Osvajanjem zlata i bronze na kupu Srbije, klub nastavlja svoj siguran niz odličnih rezultata na velikim domaćim i međunarodnim takmičenjima.

rpt

Dunav kup koji je održan u nedelju u Beočinu okupio je pored domaćih takmičara i veliki broj stranih reprezentacija, koje su ovaj veliki međunarodni turnir iskoristili kao poslednju proveru pred predstojeće prvenstvo Balkana za ove uzrasne kategorije koje se krajem maja meseca održava u Istambulu.

Takmičari karate kluba Agrobanat Plandište osvojili su 7 medalja.

Zlatnu medalju osvojio je: Mladenovski Branko u kategoriji pionira B klasa.

Srebrne medalje osvojili su: Majkić Una u kategoriji pionirki B klasa, Babić Nađa u
kategoriji ženskih nada D klasa i kata tim pionira u sastavu (Majkić Una, Mladenovski
Branko, Ćurčić Dušan i Halas Mihalj).

Bronzane medalje osvojili su: Mladenovski Branko u kategoriji pionira APS klasa i
Halas Mihalj u kategoriji poletaraca D klasa.

Izuzetan nastup koji je krunisan osvajanjem drugog mesta i srebrne medalje imao je kata tim pionirki karate saveza Vojvodine u sastavu (Majkić Una, Berežni Dunja, Urošević Mirjana i Pavlović Dunja). Inače kata tim čine četiri takmičarke iz tri različita kluba, Majkić Una je iz karate kluba „AGROBANAT“ Plandište, Urošević Mirjana je iz karate akademije „BUŠIDO“ Bačka Palanka dok su Dunja Berežni i Dunja Pavlović iz karate kluba „SREM“ Sremska Mitrovica. Ovaj mladi i perspektivni tim iskoristio je nastup na Dunav Kupu kao poslednju proveru pred prvenstvo Balkana u Turskoj krajem maja meseca, gde će pored pojedinačnih nastupa, boje Srbije braniti i ekipno.

Kup Srbije i Dunav Kup su pokazali da karate klub „AGROBANAT“ kao i opština Plandište, nastavljaju sa nizom velikih rezultata na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.