Siniša Mali osudio karikaturu u NIN-u: Osuđujem svaki potez omalovažavanja svega što je predsednik Vučić uradio za našu zemlju

SRBIJA – Samo onaj ko ne voli svoju državu, svoj narod, svoju slobodarsku istoriju može u 21. veku, da se poziva na zloglasni nacizam

Ministar finansija Siniša Mali reagovao je povodom sramne karikature objavljene u NIN-u na kojoj se predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjadnačava sa nacističkim vođom.

– Samo onaj ko ne voli svoju državu, svoj narod, svoju slobodarsku istoriju može i danas, u 21. veku, pa makar i kroz formu karikature, da se poziva na zloglasni nacizam. U trenutku kada je Srbija u teškoj političkoj borbi, oni koji joj ne žele dobro bave se podrivanjem, niskim izlivima politikanstva i potezima neosetljivim na trenutni društveni kontekst – rekao je Mali.

– Osuđujem svaki potez omlovažavanja svega što je predsednik Aleksandar Vučić do danas uradio za našu zemlju, ismevanje napora da teškom mukom postanemo ono što sada jesmo, umanjivanje njegovog presudnog značaja u političkom, ekonomskom i društvenom razvoju zemlje u kojoj živimo, poručio je ministar Mali.

Premijerka Srbije Ana Brnabić takođe je danas izjavila da karikatura u NIN-u predstavlja primer beščašća, relativizaciju najgrubljih nacističkih zločina, ali i nedostatak empatije za mnoge narode, ne samo srpski.

– Sada izjednačavate Aleksandra Vučića sa nacističkim vođom, a nepunih sedam dana ste nas iz SNS izjednačavali kao i sve oni koji veruju da Aleksandar Vučić i SNS ne rade tako loš posao za našu zemlju sa “fašičkim falangama i Musolinijevim fašistima”, rekla je predsedica Vlade.

Predsednik Srpske napredne stranke i ministar odbrane Miloš Vučević nazvao je sramnom i ogavnom karikaturu, na kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavljen kao nacistički vođa Adolf Hitler.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: