Sigurno vam nikada nije palo na pamet da ovu namirnicu dodate u mleveno meso

Faširane šnicle i ćufte su mnogima omiljena jela od mlevenog mesa, a svaka iskusna domaćica ih je nekada pravila. Jela nisu ni najmanje komplikovana i zahtevna i lako je savladati njihovu pripremu.

Međutim, iako su jednostavna za pravljenje (ili makar tako deluju), ne uspevaju uvek svima. Profesionalni kuvari otkrivaju trik uz pomoću kojeg će meso biti mekše i sočnije.

Sve što vam je potrebno jeste šećer. Verujemo da ste sada zbunjeni, jer ga sasvim sigurno imate u svom domu, ali vam nikada nije palo na pamet da ga iskoristite za pripremu mesa.

Poslušajte ovaj savet, jer se nećete pokajati, a meso će biti mnogo ukusnije. Naravno, pazite da ne preterate sa dodavanjem šećera, da ne biste uništili ukus mesa.

Šećer mesu daje neverovatnu mekoću i sočnost, ali je važno da poštujete pravilan odnos sastojaka. Ukoliko stavite premalo šećera, meso neće postati dovoljno sočno. Sa druge strane, višak šećera će jelo učiniti bezukusnim.

Najbolje bi bilo da se pridržavate ovog jednostavnog pravila koje kaže: ne više od jedne kašike šećera po kilogramu mesa.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.