Sigurno će vam uspeti: Domaće krofne

Možete da ih punite, a i ne morate
Sastojci
Potrebno je:

1 kašika kvasca
1 kašika šećer
1 šoljica ulja
700 g brašna
1 kašika soli
1 kesica praška za pecivo
2 kesice vanilin šećera

Priprema

U posudu sipati malo mleka i dodati 1 kašiku kvasca, ostaviti da se aktivira.
U drugu posudu sipati brašno, so, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo, ulje, dodati nadošli kvasac i zamesiti.

Ostaviti testo da odstoji sat vremena. Posle sat vremena izručiti na sto i oklagijom rastanjiti na 1 cm.

Vaditi čašom ili modlom, ostaviti da odstoji još sat vremena da naraste. U posudu gde ćete pržiti krofne sipati ulje ili mast, staviti na vatru da se zagreje, ali ne prevruće.

Kada bude ulje ili mast počelo da šišti tada staviti krofne, poklopiti i ne dirati dok ne narastu. Pržiti dok ne požute. Na salvetu stavljati gotove krofne da upijaju višak masnoće. Kada budu gotove posuti šećerom u prahu.

 

 

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.