“Sigurni ste da želite moje mesto?!” – osobe sa invaliditetom udruženom akcijom ukazale na problem parkiranja u Kikindi

KIKINDA – Udruženje multiple skleroze Kikinda uz podršku Grada Kikinde, organizovalo je na parkingu kod ”Lidla”, akciju pod nazivom “Sigurni ste da želite moje mesto?!”, kojom su pokušali da utiču na sugrađane, zbog nepropisnog parkiranja na mestima za osobe sa invaliditetom.

Akciju su podržali Mladen Bogdan predsednik Skupštine grada, Melita Gombar, članica Gradskog veća i Pavle Popović, inspektor Saobraćajne inspekcije Grada Kikinde.

Foto: Vojvodina uživo

”Grad Kikinda podržao je ovu akciju više udruženja osoba sa invaliditetom kojom smo želeli da ukažemo na problem koji imaju sa parking mestima, ne samo ispred tržnog centra već i u celom gradu. Oni su se nama obraćali u više navrata, do sada smo već imali nekoliko sastanaka u kojima je učestvovala i Saobraćajna policija, tako da smo došli do zaključka da se ovaj problem mora rešiti u skladu sa zakonom, kako bi osobe sa invaliditetom imale priliku i mogućnost da se parkiraju na mestima koja su obeležena i da im bude omogućeno da svakodnevno obavljaju životne aktivnosti”, rekao je Bogdan.

Foto: Vojvodina uživo

Mart je mesec dizanja svesti o multipla sklerozi. Bila je to prilika da se organizuje akcija kojom bi se skrenula pažnja na osobe sa invaliditetom i kako bi svi građani sa više razumevanja poštovali propise u vezi sa parking mestima namenjenjnim osobama sa invaliditetom.

Foto: Vojvodina uživo

”Apelujemo na sve naše sugrađane, kao i institucije, da imaju razumevanja, jer smo mi osobe sa invaliditetom i potrebno je da shvate da ne koriste parking mesta namenjena osobama sa invaliditetom. Sa razlogom smo se okupili kod ovog tržnog centra jer je tu i najveći problem. Najveći problem nastaje kada ukažemo građanima da su nam zauzeli parking mesto koje nama pripada, oni tada započinju svađu i to je veoma stresno i bolno za nas”, dodala je Brankica Miškov, predsednica Udruženja multiple skleroze Kikinda.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: