logo transparend vojvodina uzivo

Šid: Podrška „Zelenom ženskom preduzetništvu“

ŠID – U sali КOC-a u Šidu održana radionica na temu „Zeleno žensko preduzetništvo“.
Foto: Opština Šid

Povod za održavanje ove radionice jeste Program koji UNDP sprovodi u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine i Ministarstvom rudarstva i energetike, uz finansijsku podršku Vlade Japana.

Foto: Opština Šid

Ovaj Program izuzetno je značajan za opštinu Šid, ponajviše jer podržava ideju jedne hrabre preduzetnice i naše sugrađanke, Jasne Mauković i njen projekat upotrebe lešnika u proizvodnji i preradi „AY-YA“ proizvoda. Od 29 projekata pristiglih na Javni poziv, samo 12 je izabrano za dalje finansiranje. Projekat „AY-YA“ jedini je projekat ženskog preduzetništva u Srbiji koji je kroz ovaj Program dobio finansijsku podršku. Izdvojio se svojom inovativnošću, održivošću u upotrebi prirodnih resursa i doprinosom ekonomskom osnaživanju žena.

Foto: Opština Šid

Na ovoj radionici, o odvažnosti u vodama preduzetništva govorila je Jasna Mauković, dok je o finansijskim i nefinansijskim mehanizmima podrške razvoja ženskog preduzetništva govorila Ljiljana Marković, mentor na projektu, UNDP. Predsednik opštine Šid, Zoran Semenović, čestitao je Jasni na istrajnosti i izrazio najiskrenije želje za sreću i uspeh u budućem radu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.