logo transparend vojvodina uzivo

Severna Koreja „bombardovala“ Južnu Koreju – izmetom!

Neki od balona prešli su velike udaljenosti, stigavši čak do jugoistočne provincije Južni Gjeongsang, navodi se u saopštenju

Južna Koreja je izdala upozorenje stanovnicima u blizini granice sa Severnom Korejom da budu na oprezu nakon otkrića preko 90 balona koji nose različite predmete, uključujući smeće i izmet.

Na fotografijama koje je južnokorejska vojska objavila u sredu vide se naduvani baloni sa plastičnim kesama vezanim za njih. Činilo se da druge slike prikazuju smeće razbacano oko srušenih balona, sa rečju „izmet“ ispisanom na vrećici na jednoj fotografiji.

Foto: Tanjug/AP Photo/Lee Jin-man)

Do srede je otkriveno više od 150 balona, navodi novinska agencija Jonhap. Neki su sleteli na zemlju, dok su drugi još uvek bili u vazduhu, dodaje se, pozivajući se na južnokorejski vojni izvor.

Neki od balona prešli su velike udaljenosti, stigavši čak do jugoistočne provincije Južni Gjeongsang, navodi se u saopštenju.

Činilo se da su pali baloni nosili razne vrste smeća, uključujući plastične flaše, baterije, delove cipela i ono što se veruje da je stajnjak, rekao je zvaničnik združenog načelnika štaba (JCS).

Vojna jedinica za eksplozivna ubojna sredstva i tim za reagovanje na hemijsko i biološko ratovanje bili su raspoređeni da pregledaju i sakupe predmete.

Foto: Tanjug/AP Photo/Lee Jin-man)

– Ova dela Severne Koreje jasno krše međunarodno pravo i ozbiljno ugrožavaju bezbednost našeg naroda – navodi JCS, prenosi Ionhap.

Baloni su stigli nakon što je Kim Kang-il, zamenik ministra odbrane Severne Koreje, upozorio da će režim uzvratiti kao odgovor na antisevernokorejske letke koji su leteli preko granice u suprotnom smeru, navodi „Gardijan“.

– Takođe će biti preduzete mere protiv čestog razbacivanja letaka i drugog smeća od strane Južne Koreje u blizini graničnih oblasti – rekao je Kim u izjavi u nedelju koju je prenela zvanična novinska agencija KCNA.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.