Šest vatrogasnih društava iz Srednjobanatskog okruga dobilo 2,3 miliona dinara

ZRENJANIN – Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je juče u Novom Sadu ugovore o dodeli subvencija predstavnicima vatrogasnih društava sa područja Vojvodine.

Ukupno 20 miliona dinara bespovratnih sredstava za opremanje službi za gašenje požara na poljoprivrednom zemljištu dobilo je 51 vatrogasno društvo.

Po 451.125 dinara dobila su dobrovoljna vatrogasna društva iz Aleksandrova, Srpske Crnje i Sečnja. DVD Melenci je dobilo 360.900 dinara, a Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Torde 300.750 dinara, koliko i DVD Torak.

Čedomir Božić je kazao da je Pokrajinska vlada i ove godine, preko resornog sekretarijata, subvencionisala nabavku neophodne opreme za vatrogasna društva. To čini s ciljem da se unaprede njihove aktivnosti i pomogne rad na terenu.

Božić je dodao da će se i sledeće godine nastaviti podrška vatrogasnim društvima. Kako je naveo, budžet za ovu namenu biće znatno veći, kako bi se obuhvatilo što više vatrogasnih udruženja.

Na ovogodišnjem konkursu su, pored nabavke opreme, podržani i programi koji treba da doprinesu podizanju svesti građana o značaju aktivnosti dobrovoljnih vatrogasnih društava, povećanju nivoa znanja i veština njihovih pripadnika, te popularizaciji dobrovoljnog vatrogastva.

Tagovi:

Pročitajte još: