Serija „Dara iz Jasenovca“ uskoro na malim ekranima: U glavnim ulogama Mirjana Karanović i Marko Gvero

Radnja se dešava 50 godina nakon događaja koje smo gledali u filmu.

Nastavak čuvenog filma „Dara iz Jasenovca“ imaćemo priliku da pogledamo u verziji mini-serije od četiri epizode od 9. janura na Superstar kanalu.

Susret brata Hrvata i sestre Srpkinje

Radnja se dešava 50 godina nakon događaja koje smo gledali u filmu, a glavne uloge tumače Mirjana Karanović kao Dara i Marko Gvero kao njen brat Buda, koji je posle Jasenovca, nakon što ga je spasila Diana Budisavljević, odrastao u hrvatskoj katoličkoj porodici.

Nakon pet decenija, brat Hrvat i sestra Srpkinja srešće se u Zadru, gradu u kome se, ne tako davne 1991. godine, mržnja Hrvata prema Srbima mogla gotovo opipati.

Šta se dešavalo posle genocida

Reditelj Predrag Gaga Antonijević je ranije povodom ovog projekta izjavio:

– Film „Dara iz Jasenovca“ se završava tako što Dara i Buda uspevaju da se izbave iz logora, ali mi ne znamo šta se posle užasa koji su preživeli desilo s njima, kakva je bila njihova sudbina. Kroz seriju ćemo to ispričati i zaokružiti taj ciklus, što je meni veoma važno – rekao je Antonijević i dodao:

– Većina srpske dece koja je preživela taj pakao je pokatoličena i podignuta u hrvatskim porodicama. Razdvajali su braću i sestre i mnogi se više nikada nisu sreli, mnogi nikad nisu saznali odakle su zaista potekli. Zato mi je bilo bitno da se Dara i Buda sretnu posle pet decenija razdvojenosti, jer ćemo kroz njihov susret prikazati šta se sve izdešavalo našem narodu posle genocida počinjenog u Drugom sveskom ratu od strane fašističke NDH.

Inače, ulogu Bude je prvobitno trebalo da igra Ljubomir Bandović, ali je on odustao od uloge.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.