Sendviči sa uskršnjim jajima

Doručak je najvažniji obrok u toku dana i to nije tako bez razloga. Pre svega, on vam daje neophodnu energiju koja vam je potrebna za rad u toku dana.

Takođe, pokreće celokupan metabolizam i pomaže u sagorevanju kalorija tokom dana i zato nikako nije pametno da ga preskočite.

Sa druge strane, ukoliko smatrate da je pametnije da ujutru pojedete brzu i nezdravu hranu, bolje nemojte ni da doručkujete.

Još jedna bitna stvar jeste nivo šećera u krvi koji vam doručak pomaže da podignete. Dakle, ukoliko odlučite da preskočite ovaj obrok, nemojte da vas začudi ukoliko se, tokom dana, budete osećali tromo i defokusirano.

Neki od glavnih razloga za preskakanje doručka jesu žurba ili želja da izgubimo poneki kilogram. Mnogima se dešava i da ne osećaju glad čim ustanu, a zatim preskoče obrok i naprave grešku.

Pokušajte da uvek makar nešto “stavite u usta”, a jaja su prilično brza za pripremu. Pogotovo ovih dana, kada verujemo da su vam preostala i od Uskrsa.

Osim što će povećati osećaj sitosti, smanjiće unos kalorija pri sledećem obroku, a pomoći će i u održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi.

Iskoristite ih za brzinski doručak, a pred vama su dve ideje.

Sendvič sa jajima i avokadom

Sastojci:

  • 3 jaja
  •  1 avokado
  • 1/2 limuna
  •  malo džema
  •  tost hleb

 

Priprema: 

Premažite parče hleba maslinovim uljem ili puterom, istrljajte ga čenom belog luka, a zatim ga prepecite. Poređajte kuvana jaja preko, a prethodno ih isecite na četvrtine ili ih izrendajte. Ukoliko želite, dodajte sir i šunku, pa čak i neku salatu.
Bon appetit!

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.