Semafori na osam novih lokacija u gradu

NOVI SAD – Gradska uprava je ugovorila projektovanje četiri semafora na Beogradskom keju i jednog u Račkoj ulici u Petrovaradinu.

Iz budžeta Grada ovi projekti biće plaćeni skoro četiri miliona dinara sa PDV-om.

Tender za projekte semaforizacije raskrsnica Beogradskog keja i Miloša Bajića, odnosno Beogradskog keja i Dunavske dobile su firme iz Šapca i Obrenovca, koje su bile i jedini ponuđači. One će ovaj posao uraditi po ceni od 1.452.000 sa PDV-om i u roku od četiri meseca.

Izrada projekta za semafor na uglu Beogradskog keja sa Ulicom Marka Miljanova i Beogradskog keja sa Ulicom episkopa Visariona pripala je jedinim ponuđačima na javnoj nabavci, a to su firme iz Novog Sada i Šida. One će ovaj posao uraditi za 1.494.000 dinara sa PDV-om i u roku od četiri meseca.

Foto: novisad.rs

Na tenderu za projekat izgradnje semafora i uređenje saobraćajnih površina u zoni raskrsnice ulica Račkog i Dinka Šimunovića u Petrovaradinu takođe je bio samo jedan ponuđač iz Novog Sada. Kako je njihova ponuda bila ispravna, dodeljno im je da po ceni od 996.000 dinara sa PDV-om i rokom od četiri meseca urade ovaj posao.

UGZI je imao i tender za izradu dokumentacije za postavljanje semafora na raskrsnici ulica Preradovićeve i Franje Štefanovića u Petrovaradinu, ali je ova javna nabavka poništena jer su jedini ponuđači tražili gotovo dvostruku cenu za izradu projekta od one koja je bila procenjena. Naime, UGZI je procenio javnu nabavku na 750.000 dinara bez PDV-a, a oni su tražili 1.360.000 dinara bez PDV-a. Očekuje se da će UGZI ponoviti ovaj tender.

UGZI je početkom marta već završio javne nabavke za projektovanje semafora na uglu Temerinske i Tekelijine ulice, a rok za završetak radova je četiri meseca.

Gradska uprava ove godine ne radi samo projektovanje već i postavlja semafore, tako da su nedavno završene javne nabavke za semaforizaciju četiri raskrsnice. Radi se o ukrštanju Bulevara patrijarha Pavla sa Ilirskom i Senteleki Kornela, odnosno istog Bulevara sa Ulicom Ilariona Ruvarca, a u drugom slučaju Temerinskog puta sa Dečanskom ulicom i iste saobraćajnice sa Ulicom majke Jugovića.

Radovi bi uskoro trebalo da počnu i očekuje se da će semafori na ovim lokacijama proraditi do leta.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.