Selaković: 614 mama dobilo pomoć za kupovinu prve nekretnine

BEOGRAD- Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selakovića izjavio je danas da je 614 mama u Srbiji do sada dobilo krov nad glavom zahvaljujći odobrenoj novčanoj pomoći države za izgradnju ili učešće u kupovini prve nekretnine.

On je kazao da je ova vrsta pomoći države jedinstvena u Evropi i da će u aprilu biti dve godine od kada se ona sprovodi.

Selaković je naveo da je za godinu i po dana, od kada on predsedava Komisijom za odobravanje novčane pomoći za izgradnju, učešće u kupovini prve stambene porodične zgrade ili kuće, doneto više od 570 rešenja za ovu vrstu pomoći države majkama, koja podrazumeva dodeljivanje maksimalno 20.000 evra.

„Ja sam vrlo ponosan na to što smo uspeli da uradimo do sada u vidu pomoći za kupovinu prvog stana ili kuće majkama novorođenčadi koje nemaju rešeno stambeno pitanje“, rekao je on za TV Hepi.

Selaković je naglasio i da je interesovanje za ovu vrstu pomoći veliko i podsetio da na konkurs mogu da se prijave svi koji ispunjavaju uslove, a to je da nemaju svoju nekretninu, odnosno rešeno stambeno pitanje, da nije prošlo godinu dana od rođenja deteta i da su njihovi prihodi domaćinstva mesečno ispod dvomesečne prosečne zarade na nivou Republike.

Dodao je i da je za državu jako važno da neguje kulturu sećanja kako bi naša deca znala da mi nismo izvršili 1999. godine agresiju sami na sebe, već da smo bombardovani da bi nam bilo oteto Kosovo i Metohija.

Prema njegovim rečima, negovanje kulture sećanja je bitno i da bi se znalo zašto je Srbija vojno neutralna zemlja.

„U crkvi Svetog Vasilija Ostroškog u Nišu biće postavljene mermerne ploče onih koji su izgubili život na KiM od 1998. i svima onima koji su izginuli 1999. To će biti prvo mesto gde ćemo imati sva imena izginulih vojnika i pripadnika policije u vreme NATO agresije“, rekao je on i podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uveo praksu da se zajednički obeležavaju važni datumi sa predstavnicima iz Republike Srpske.

Govoreći o ponovnim beogradskim izborima zakazanim za 2. jun, Selaković je naveo da vlast biraju građani na izborima, a da opoziciji ne odgovara ni jedan datum jer, kako naglašava, znaju da ne mogu da pobede.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.