Sekretar Basta otvorio treći rukometni kamp „Handball Friends“ u Novom Bečeju

VOJVODINA – Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta otvorio je treći rukometni kamp „Handball Friends“ u Novom Bečeju, koji se u organizaciji Rukometnog kluba „Jedinstvo“ održava do 17. jula.

Kamp će  se odvijati na tri lokacije –  u dvorištu  Osnovne škole „Miloje Čiplić“, u sportskoj hali „Jedinstvo“ i na peščanom terenu na Tiskom keju.

Sekretar Basta je prilikom otvaranja ove sportske manifestacije istakao da je posebno zadovoljstvo pružati podršku ovom kvalitetnom projektu.

„Ovaj projekat je budućnost našeg rukometa i budućnost sporta u AP Vojvodini. „Jedinstvo“ iz Novog Bečeja zaista radi dobro svoj posao. Naredne godine nastavljamo sa još jačom podrškom ovoj manifestaciji“, poručio je Basta i poželeo dobrodošlicu mladim rukometašima iz Doboja,  dodavši da se nada da će i sve više mališana ubuduće dolaziti ovde kako bi se upoznali sa rukometom i zavoleli ovaj sport.

Resorni sekretar se posebno obratio mladim rukometašima sa željom da budu vredni i da iskoriste priliku kako bi naučili nešto novo i poželeo da ih njihov trud i zalaganje dovede do vrhunskih rezultata, te da u budućnosti na najbolji način brane boje Srbije.

Predsednik Rukometnog kluba „Jedinstvo“ Matija Kovač ukazao je na značaj ovog sportskog događaja.

„Naš rukometni klub već više od četiri godine ulaže trud u to da postane jedan mali regionalni rukometni  centar, gde će se kvalitetno raditi  sa decom, kako bi dobili uspešan prvi tim“. On se ujedno zahvalio na podršci Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu koji sve vreme podržava ovu manifestaciju, Fondu za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu koji je organizovao dolazak dečaka iz Doboja, kao i  RK „Nexe“ iz Našica sa kojim postoji dugogodišnja saradnja.

Presednik RK „Nexe“ iz Našica Josip Ergović podsetio je i na članstvo u upravi „Nexe“ grupe, gde je dugo godina i „Polet“ iz Novog Bečeja sa kojim pruža podršku RK „Jedinstvu“ i projektu „Handball Friends“.

„Tu smo da i dalje da pružamo podršku ovom sportskom događaju koji predstavlja budućnost rukometa. Siguran sam da se ovde nalaze i budući  reprezentativaci“, poručio je Ergović i čestitao na uspešnoj organizaciji ove manifestacije.

Sledećih sedam dana u ovom kampu zajedno će trenirati, graditi svoje veštine i družiti se preko 70 mališana iz cele Vojvodine.

Otvaranju Kampa prisustvovali su i direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Aleksandar Đedovac i sekretar Rukometnog saveza „Vojvodine“ Rajko Prodanović.

Ova vest je deo projekta “Jedno mesto za sve vesti” koji je sufinansirao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.