Sekopak karavan u Vršcu: Uspešna akcija sakupljanja staklenog otpada i edukacija o reciklaži

VRŠAC – Sekopak, uz podršku Grada Vršca i JKP “Drugi oktobar”, održao je u Vršcu veliku akciju sakupljanja staklenog ambalažnog otpada i edukaciju građana i dece o reciklaži.

U cilju smanjenja staklenog otpada na deponijama i zaštite životne sredine, Sekopak je organizovao akciju u kojoj su građani bili pozvani da donesu najmanje šest staklenih flaša kako bi ih reciklirali. Kao podsticaj, za sve građane koji su doneli stakleni otpad, Sekopak je obezbedio poklone koji su naišli na veliki odziv i podršku među lokalnim stanovništvom.

Poseban akcenat bio je stavljen na edukaciju najmlađih, te je za njih organizovana edukativna radionica na kojoj su kroz igru imali priliku da se upoznaju sa procesom reciklaže i važnošću brige o životnoj sredini. Deca su se sa oduševljenjem uključila u radionicu, postavljala pitanja, i usvajala znanja o važnosti reciklaže.

Iz Sekopaka su izrazili zadovoljstvo postignutim rezultatima akcije u Vršcu, kao i zahvalnost građanima na velikoj podršci i učešću. Ovakve inicijative imaju dalekosežan uticaj na zaštitu okoline i podsticanje održivog ponašanja u društvu.

Ova vest je deo projekta Vršac uživo koji se sufinansira iz budžeta Opštine Vršac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.