logo transparend vojvodina uzivo

Sednica Gradskog veća: Usvojeni predlozi komisija za sufinansiranje starih i umetničkih zanata i razvoja ženskog preduzetništva

gradsko veće - sombor
SOMBOR – Gradsko veće Grada Sombora održalo je danas 165. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 11. tačaka.

Gradsko veće je donelo Program merenja nivoa buke u životnoj sredini na teritoriji grada Sombora za period od avgusta 2023. do maja 2024. godine. Ovim programom utvrđuje se osam mernih mesta koja su razvrstana u skladu sa namenom prostora definisanim Prostornim planom grada Sombora i Odlukom o određivanju akustičkih zona na teritoriji grada Sombora. Praćenje celodnevnog nivoa buke u životnoj sredini na teritoriji Grada Sombora i određivanje vrednosti indikatora ukupne buke vršiće se prema propisanoj metodologiji i u skladu sa važećom zakonskom regulativom. Merenje nivoa buke vršiće se u ciklusu od 3 dana, kontinuirano 24 sata sa referentnim vremenom od 15 minuta na svakom od osam mernih mesta u septembru 2023. i u martu 2024. godine. Merenjem i praćenjem nivoa buke ne samo da se ispunjava zakonska obaveza Grada Sombora, već se i dobijaju podaci relevantni za dalju zaštitu zdravlja ljudi i unapređenje životne sredine.

Na 165. sednici Gradskog veća usvojen je predlog Komisije za dodelu sredstava po javnom pozivu za sufinansiranje projektnih aktivnosti od značaja za unapređenje i razvoj starih i umetničkih zanata na teritoriji grada Sombora za 2023. godinu u okviru programa „Podrška ekonomskom razvoju i promocija preduzetništva u iznosu od 838.000,00 dinara.

Gradsko veće je, takođe, usvojilo predlog Komisije za dodelu sredstava za sufinansiranje projektnih aktivnosti od značaja za unapređenje i razvoj ženskog preduzetništva na teritoriji grada Sombora za 2023. godinu u okviru programa „Podrška ekonomskom razvoju i promocija preduzetništva“ iz budžeta Grada u iznosu od 1.162.000,00 dinara.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.