Neodoljivi specijaliteti brze američke kuhinje, za koje se u kuhinjama širom sveta neprestano izmišljaju nove varijacije, izvorno ostaju vrlo jednostavni za pripremu. Sve što vam treba jeste kvalitetno meso ili vege zamena koju preferirate.
Potrebno je:
400 g junećeg mlevenog mesa
1 jaje
4 kašike prezli
so, biber
pola kašičice origana
1 kašika maslinovog ulja
pola glavice crvenog luka (usitnjenog)
1 čen belog luka (izgnječenog)
Prilozi:
100 g svežeg mladog kupusa ili zelene salate (po izboru)
1 kiseli krastavac
3-4 prepržene tanko sečene slaninice
pola glavice crvenog luka (na kolutove)
6 tanko sečenih šnita punomasnog sira
3 kašičice dižon senfa
3 kašičice kečapa
ulje za prženje
lepinje
Priprema:
Pomešajte meso i ostale sastojke u blenderu i blendirajte dok se svi sastojci ravnomerno ne rasporede. Od dobijene smese oblikujte burgere oko 2 cm debljine. Burgere pecite na zagrejanom ulju oko 4-5 minuta sa svake strane. Kada okrenete burger, na njega postavite lepinju da se greje i upija ukuse.
Na drugu polovinu lepinje namažite senf, pa stavite na nju vruć burger. Preko njega odmah stavite šnite sira da se istope, kolutove crvenog luka i kiselog krastavčića, zatim hrskavu slaninicu, salatu i kečap. Zatvorite polovinom koja je upila masnoću sa burgera dok se pržio. Služite uz pikantan pekarski krompir.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.