Ukus će vas raspametiti!
Ovaj recept će obradovati sve one koji obožavaju sušeno meso i kojima je to glavna zimska “poslastica”. Brzo će postati vaš omiljeni način za pripremu kiflica.
Sastojci za kiflice sa suvim mesom:
Za testo
700 g brašna
100 ml mleka
100 ml jogurta
1 kocka svežeg kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
70 ml ulja
50 g margarina
Za nadev
70 g suvog mesa
70 g suvog vrata
70 g čajne
Za premaz
1 žumanac
1 kašika ulja
1 kašika mleka
Priprema kiflica sa suvim mesom:
U mlako mleko stavite šećer i izmrvite kvasac. Ostavite da reaguje kvasac 10 minuta. Za to vreme brašnu dodajte jogurt, mleko, ulje i so. Dodajte i kvasac, pa zamesite testo. Ostavite da naraste 30 minuta, pa ga premesite. Postupak ponovite još jednom, pa testo podelite na dva dela. Od delova formirajte lopte. Svaku razvucite, isecite na 12 delova, pa na najšire delove trouglova stavljajte po malo margarina, kečap, suvo meso, suvi vrat i čajnu isečene na kockice.
Savijte kiflice. Premažite ih umućenim žumancetom pomešanim sa kašikom mleka i kašikom ulja, pa odozgo stavite još po komadić margarina. Dodajte i susam po želji.
Pecite na 200 stepeni nekih 20 minuta, dok ne porumene. Pečene kiflice kratko pokrijte krpom ili ubrusom, pa tek onda služite.
Prijatno!
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.