logo transparend vojvodina uzivo

Savršene ćufte u sosu od mirođije: Letnji gurmanluk koji će svi obožavati

Ćufte možete praviti na bezbroj načina i u svakoj varijanti su odlične. One su idealno jelo kada ne znate šta biste mogli da spremite za ručak ili kada nemate mnogo vremena.

Ova kombinacija ukusa je savršena i baš nekako letnja. Sos od mirođije je toliko ukusan da je priča za sebe. Poznato je da mirođija, osim što je odlična za organe za varenje, ima prijatan, aromatični miris i ukus, pa će tako i ovom jelu dati posebnu draž.

Uz ove preukusne ćuftice kao prilog možete servirati bareni krompir, pire krompir, pirinač.

Za desert obavezno pripremite brzu tortu sa jagodama i plazmom.

Sastojci:

Za ćufte:

500 g mlevenog mešanog mesa
2 zemičke starog hleba
2 glavice crnog luka
4 čena belog luka
1 jaje
persun, biber, so, vegeta

Za sos od mirođije:

2 dl kisele pavlake
2dl vode
3 kašike brašna
malo ulja ili masti
mirođija po ukusu

Priprema:

Propržite crni i beli luk, ohladite, pa ubacite u meso. Dodajte ostale sastojke i dobro sjedinite. Od smese pravite manje ćufte, pa ih pecite u tiganju. Kada su gotove, izvadite ih i poredjajte u vatrostalnu posudu. Prekrijte folijom dok pravite sos.

U šerpicu stavite mast ili ulje, dodajte tri pune kasike brašna, mirođiju po ukusu, i 2 dl kisele pavlake, 2dl vode. Kuvajte uz stalno mešanje da ne zagori. Kada se sve sjedini prelijte ćufte sosom.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.